Άσκηση ΟΕΑ -ΔΙΚΤΥΟΥ  Επικοινωνία 2006

15-16 Απριλίου 2006

Έγινε για δεύτερη φορά κοινή άσκηση των εθελοντικών ομάδων που συμμετέχουν στο ΔΙΚΤΥΟ εθελοντικών οργανώσεων.

Από πλευράς ΟΕΑ προηγήθηκε συνάντηση των μελών ΟΕΑ Αττικής την 9/4 στην οποία και δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινήσεις και στην οποία συμμετείχαν 28 ραδιοερασιτέχνες, μεταξύ των οποίων και συνάδελφοι από την επαρχία.

Η άσκηση για την Αττική ξεκίνησε το Σάββατο στις 2:30 περίπου πάντως σε μη γνωστό χρόνο. Με την ειδοποίηση των μελών ξεκίνησε και η δραστηριότητα όπως ακριβώς προβλέπεται στο σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού. Συγκεντρώθηκαν ομάδες που κατευθύνθηκαν στην περιοχή, που υποτίθεται είχε τις καταστροφές (Μαλακάσα), και σε συνεργασία με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις ανέλαβαν δράση στέλνοντας μηνύματα ανάγκης μέσα στα πλαίσια της ασκήσεως, ενώ ταυτόχρονα επανδρώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες που κανονικά συντονίζουν το συμβάν.

Ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό από την δράση κυρίως στην Αττική στο site του SV1GFH   http://www.sv1gfh.net/gallery/index.php

Στην Επαρχία ενεργοποιήθηκαν ομάδες ραδιοερασιτεχνών τουλάχιστον από. Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Κατερίνη, Σύρο, Καβάλα καθώς και μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες από άλλα σημεία.

 

 

Αναφορές

ΝΕΤ και ΕΡΤ1 στις ειδήσεις της 16 Απριλίου το βράδυ και το σχετικό video  49Μ

http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/16/1178949.htm

http://www.patranews.gr/news.asp?ID=429

http://www.haniotika-nea.gr/ στην σελ 7 που είναι  αποθηκευμένη τοπικά  σε  .pdf  0.3Μ

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18515&m=N11&aa=3