Γ.Σ. Ε.Ε.Ρ. της 26/1

 

Στην ΓΣ της ΕΕΡ στις 26/1, έγινε πρόταση των SV1RL και SV1DC να αλλάξει ο προϋπολογισμός και να μειωθούν τα κονδύλια (θεωρώντας τα πλασματικά), κάτι που επηρεάζει ευθέως  την δράση των επιτροπών ειδικά της τεχνικής επιτροπής και γενικά την ανάπτυξη του συλλόγου.  Όλα αυτά με την λογική να μείνει το αποθεματικό ανέπαφο για να υπάρχει κίνητρο ενδιαφέροντος για το επόμενο ΔΣ.

Τελικά πέρασε η ‘συμβιβαστική’ πρόταση τα έξοδα για νέες εγκαταστάσεις ,βελτίωση και συντήρηση, να γίνονται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αντίστοιχες εισπράξεις χωρίς να επηρεάζεται το αποθεματικό εκτός ανωτέρας βίας. Αυτό περιορίζει τις δυνατότητες για νέες εγκαταστάσεις που είναι προγραμματισμένες για την τεχνική επιτροπή τα νέα σεμινάρια και όχι μόνο και γενικά κάνει δύσκολο τον προγραμματισμό και τις μελλοντικές ενέργειες του συλλόγου. Η πρόταση πέρασε με σημαντική πλειοψηφία σε σύνολο 40 ατόμων. Αυτό κατά την γνώμη μου έχει τα ακόλουθα συμπεράσματα.

1. Το ΔΣ δέθηκε προκαταβολικά στο πως και τι θα κάνει (δηλαδή λίγα πράματα και συμμαζεμένα) και όχι ότι θα κριθεί συνολικά για το έργο του στο τέλος της θητείας του όπως γίνεται σε κάθε δημοκρατικό σωματείο.

2. Όλες οι προγραμματισμένες εγκαταστάσεις και αλλαγές στα βουνά, ειδικά για το APRS, δεν θα γίνουν αν δεν μαζευτούν αρκετές συνδρομές, εκτός αν κάποιος τα βάλει από την τσέπη του, με την λογική ότι κάποια στιγμή μπορεί και να τα πάρει πίσω.

3. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, το πόσο δύσκολο είναι για την ΕΕΡ και γενικότερα για την χώρα μας να λειτουργεί μία Εθνική Ένωση και ταυτόχρονα να είναι Radio Club, Packet Club, Emergency Club, DX Club κλπ.

4. Όλοι μας (και εμένα συμπεριλαμβανομένου) έχουμε τραγική ευθύνη για το κατάντημα ενός συλλογικού οργάνου, που εκπροσωπεί την χώρα μας στην IARU, 1500 μελών με 600-800 ενεργά να παίρνουν τις αποφάσεις 40 άνθρωποι.

5. Ότι το ΔΣ, όλες οι επιτροπές και εν γένει η Ένωση, δέχονται ακόμα πιέσεις άμεσα ή έμμεσα  σε μεγάλο βαθμό, από την γνωστή ομάδα που με προτάσεις ή ενέργειες στο παρελθόν, βοήθησε στην κατάργηση των παραρτημάτων της Ένωσης, έβαλε εμπόδια στην δράση των ΟΕΑ, και εκπροσωπεί την μόνιμη συντήρηση στον χώρο του Ελληνικού ραδιοερασιτεχνισμού. Αν δε λάβουμε υπόψη, τον επί έτη έλεγχο της εξελεγκτικής επιτροπής από την συγκεκριμένη παρέα,  ο έλεγχος νομιμότητας μετατρέπεται, με τέτοιες ενέργειες που δένουν το ΔΣ, σε έλεγχο σκοπιμότητας.

6. Από την άλλη δείχνει το λάθος του Δ.Σ. και των επιτροπών, να μην δηλώνουν και να διαφημίζουν την δράση τους, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση των μελών και γνώση των έργων και δυνατοτήτων που υπάρχουν και ποιος τελικά είναι ο σκοπός της Ένωσης. Έτσι η δράση της τεχνικής επιτροπής που μόνο για το APRS εγκατέστησε μέσα σε 1.5 χρόνο 6 αναμεταδότες (Υμηττός, Πεντέλη, Ταΰγετος, Αετός, Πήλιο, Νάξος), τις αλλεπάλληλες επισκέψεις λόγω προβλημάτων, τον δύσκολο χρόνο που πέρασε (λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων), και ότι άλλη δραστηριότητα για επαναλήπτες φωνής, η δράση των ΟΕΑ, της εκπαίδευσης και των σεμιναρίων κα, είναι άγνωστη στους ραδιοερασιτέχνες και φυσικά δεν κατάφερε  να υψώσει δυνατή φωνή αντίδρασης στην πρόταση αυτή. Τα μέσα που έχει στα χέρια του το ΔΣ δηλαδή οι Ραδιοερασιτεχνικές λίστες, σελίδα στο Internet, περιοδικά και άλλα είναι πολύ φτωχά σε ενημέρωση. Ένα απλό παράδειγμα: στο APRS δεν κυκλοφόρησε κανένα bulletin για την  Γενική Συνέλευση που ίσως βοηθούσε μερικούς ξεχασμένους να το θυμηθούν.

7. Ότι υπάρχει άγνοια, ίσως και καχυποψία για πιο λόγο τα μέλη δίνουν τις συνδρομές τους. Δηλαδή τις δίνουν  γιατί έχουν πεισθεί από την δράση του συλλόγου ότι δηλαδή ο σύλλογος προσφέρει ενεργά στον ραδιοερασιτεχνισμό, ή γιατί εξαναγκάζονται λόγω του μονοπωλίου του qsl bureau ή επειδή δεν υπάρχει καλύτερη λύση στην περιοχή που βρίσκονται;

8. Δεν έχει γίνει κατανοητή η δράση των ΟΕΑ και η προσφορά τους στον ραδιοερασιτεχνισμό (12 εκατομμύρια[4.5+.5+7] μόνο στην ΕΕΡ, 4 εκ στον ΣΡΕ + 3 εκ στην  ΕΡΚΕ + 3 εκ στο σύλλογος Καρδίτσας και πιθανόν και σε άλλους ) ούτε ότι αν αυτή (η ΟΕΑ) βοηθηθεί θα μπορεί ο σύλλογος και κάθε σύλλογος να καλύπτει όλα του τα έξοδα από επιχορηγήσεις.

Επίσης στην συγκεκριμένη ΓΣ ακούστηκαν και μεμονωμένες ευτυχώς φωνές, γιατί η ένωση να πληρώνει για το ‘παιχνιδάκι του APRS’.

 

Ενημέρωση από sv1rd 28 Ιαν 2003 13:30   τοπική