Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στην Αττική 4.1.2002

 

200201051600200201051602Από μέρες η ΕΜΥ προέβλεψε την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στην χώρα αλλά και στην Αττική.
Από το Μεσημέρι της 4.1.2002 ζητήθηκε από την ΕΚΕΑΝ η παρουσία και συνδρομή των ΟΕΑ.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν αρκετοί συνάδελφοι και ξεκίνησαν επικοινωνίες στο 145.200 και στο RU1. Επανδρώθηκε η Νομαρχία Αθηνών η ΓΓΠΠ και συνεργεία της Νομαρχίας που ήταν στους δρόμους. Περιπολίες συναδέλφων έστελναν αναφορές για την κατάσταση των δρόμων.

Το πρωί της επόμενης μέρας, το δίκτυο ξανάρχισε την ίδια εργασία, μόνο που τώρα ζητήθηκαν και πρόσβαση σε νοσοκομεία, εθελοντές με 4Χ4 για μεταφορά πασχόντων, αλλά και συνδρομή για την διάνοιξη του δρόμου του Υμηττού και τον απεγκλωβισμό των τεχνικών της ΥΠΑ.
Το μεσημέρι έφθασε και η Ομάδα Διάσωσης από την θεσ/νίκη για τον απεγκλωβισμό των αυτοκινήτων στο 90 χιλ της Εθνικής Οδού. Η επικοινωνία που χρειάσθηκε με την ΓΓΠΠ έγινε στο R1 όπως και οι παραπάνω εικόνες SSTV από τον SV2FQN.

Η δραστηριότητα συνεχίζεται ακόμα αφού η θερμοκρασία την νύκτα θα πέσει και θα έχουμε και αύριο καιρικά φαινόμενα.

Ενημέρωση sv1rd 5/1 18:00

 

Κατάσταση Εκτακτης Ανάγκης στην Αττική_2 4-6.1.2002

 

Έγινε κλήση εθελοντών το μεσημέρι της 4/1. Οργανώθηκε Θάλαμος επιχειρήσεως εθελοντών στην ΓΓΠΠ. Οργανώνεται σταθμός στην Νομαρχία Αθηνών.

Οι ΟΕΑ αναλαμβάνουν την επικοινωνία όλων των εθελοντικών ομάδων, με σταθμούς μοιρασμένους σε αυτοκίνητα εθελοντών 4Χ4, ή σε αυτοκίνητα νομαρχιών και δήμων, που ανοίγουν δρόμους ή ρίχνουν αλάτι, με οχήματα εθελοντών που επιτηρούν την ποιότητα των δρόμων. Αναλαμβάνουν την μεταφορά ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε Νοσοκομεία, αποκλεισμένα καθώς και ασθενών με επείγουσα ιατρική ανάγκη. Την μεταφορά νερού και τροφίμων 2 φορές στον Υμηττό στους αποκλεισμένους τεχνικούς, αλλά και στην Πάρνηθα με την βοήθεια εθελοντών 4Χ4, και διασωστών της ΕΟΔ που από το σημείο που σταματούσαν τα αυτοκίνητα, συνέχισαν την πορεία τους μέχρι την κορυφή, με ορειβατικά σκι. Επικοινωνία με την ΕΟΔ στο 90ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού για τον απεγκλωβισμό των αυτοκινητιστών και των οικογενειών τους. Συνεργασία με δασοπροστασίες για το κόψιμο δένδρων που εμπόδιζαν την κίνηση. Και οτιδήποτε άλλο ήταν στα χέρια της Νομαρχίας Αθηνών και της ΓΓΠΠ.
Οι επικοινωνίες αυτές διεξήχθησαν στο 145.200 MHz αλλά στο R1 και στο RU1. Παρά την μικρή συμμετοχή συναδέλφων ή όλη εργασία ήταν υποδειγματική και αξίζει ένα μπράβο σε όλους.

Εγινε παρουσίαση του έργου των ΟΕΑ από τον Σάκη Εξαρχόπουλο στην εκπομπή της ΕΤ1 www.άνθρωποι.gr (7.1/2002)

Ενημέρωση από sv1em 8/1 17:00